8 d’abril del 2012

El sentiment suprem dels hinduistes


Segons els Upanisad, els llibres sagrats de l’ hinduisme, els grans sants, profetes i gurús de la història han assolit el que es coneix com l’estat del turiya, un buit tranquil, etern i constant, que resta pacífic dins la seva pròpia grandesa.
Les persones, els humans, podem arribar a experimentar aquest estat d’harmonia i felicitat plenes, encara que sigui momentani, només un cop a la vida o es vegi perllongat gràcies a algú que ens estimem amb bogeria o per estar fent allò que realment ens apassiona.
Creus que es pot experimentar el turiya des d’un punt concret fins al final dels teus dies? O només pot ser instantani? Existeix de debò un sentiment que pugui elevar-nos a la pau absoluta?
Crec fervorosament que he arribat a experimentar el turiya, i de fet, nombroses vegades al llarg dels meus gairebé 19 anys de vida.
Mentre competeixo, durant escassos 5 minuts sento els peus fosos amb les rodes, els braços es perden entre el mallot i la purpurina i els meus ulls il·luminen la pista, seguint el ritme de la música i els passos.
Quan algú comparteix amb tu l’enamorament ple, engalanat de paraules dolces en un llenguatges inventat. L’instant precís en que dues mirades es perden en el fons de les ànimes i es sent el suau xiuxiueig de dos cors terriblement bojos d’amor.



2 comentaris:

  1. "Quan algú comparteix amb tu l’enamorament ple, engalanat de paraules dolces en un llenguatge inventat. L’instant precís en que dues mirades es perden en el fons de les ànimes i es sent el suau xiuxiueig de dos cors terriblement bojos d’amor."

    Inspirador :)

    ResponElimina