29 de novembre del 2011

Incredulitat


Una jove afganesa és violada i després condemnada a presó. Quan he sentit això a les notícies no me’n sabia avenir. Penso en la desigualtat social que vivim aquí i ja em poso les mans al cap, però sentir una cosa així és esgarrifós i és gairebé impossible de creure.

L’altre dia ho parlava amb una amiga i és que, puc comprendre la diversitat de religions i de creences però el que mai podré acceptar, com a dona i com a ciutadana d’un món que tendeix a “evolucionar”, és el fanatisme que porta a accions desmesurades contra les dones i contra els drets humans reconeguts universalment que haurien de passar per sobre de qualsevol llibre sagrat o d’una ideologia per molt que hagi estat instaurada des de fa molts segles.

No puc comprendre les figures i les lacres retrògrades que encara contaminen el món i el desenvolupament social i ideològic que neix o es remodela amb les noves generacions. Potser la meva opinió també és fruit d’una mena d’estancament dins el rebuig a l’herència cultural i religiosa. Un bon debat ideològic i de renovació crítica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada